3 hotspots in Antwerpen

Mijn favoriete tijdsbesteding tijdens het weekend is lekker even koffie drinken of ergens lunchen. Zelf niet moeten koken is soms gewoon heel erg leuk, want ook ik ben (héél erg) lui als het me uit komt.

Ik hou van mijn stad. In Antwerpen zijn zoveel leuke adresjes waar ze gezonde (en minder gezonde), super lekkere maaltijden, snacks, drankjes,… serveren, hangt er maar net vanaf waar je op dat moment zin in hebt!

Daarom deel ik vandaag 3 van mijn favoriete lunch/koffie adresjes met jullie, en terwijl ik dit nog maar type loopt het water me al in de mond.

1. Lombardia
Lombardia is, kort samen gevat, een “Vegetarian en organic Restaurant” midden in Antwerpen. Het is geopend in 1972 als de eerste natural food shop in Antwerpen. Pas later is het een Organic restaurant geworden, toen de zoon van de opstichtster in de winkel kwam werken.

Ik quote van hun website: “Dining out? Over the years Lombardia has evolved from an organic shop into an internationally renowned vegetarian and organic restaurant where new tastes and natural food are liberally experimented with. Vegetarians and non-vegetarians can sit in a colourful interior to eat freshly prepared dishes, which are sourced wherever possible from organic ingredients. Lombardia is a source of inspiration for other organic restaurants with its out-of-the-box decor and special menu.”

Als je de gerechten van Lombardia proeft dan waan je je in de hemel. De smaken zijn zo puur en echt, je proeft dat de gerechten met liefde zijn gemaakt. Je gelooft je ogen niet als je hun menu kaart bekijkt en als je een beetje zoals mij bent dan wil je eigenlijk gewoon alles in één keer proeven!

lomb lomb2

Adres: Lombardenvest 78, 2000 Antwerpen
Website: http://www.lombardia.be

2. Sébastien
Sébastien is een coffeeshop dat vrij recent zijn deuren heeft geopend. Hun koffiekaart is uitermate origineel, ze hebben koffie die je nergens anders vindt (bijvoorbeeld een apple cinnamon latté, wie komt daar nu op?).
Ze bereiden hun koffie met passie en dat proef je: de smaken zitten voor 100% juist!

Sébastien biedt ook snacks, juices, broodjes en salades aan. Ik ben hier pas deze zaterdag voor het eerst geweest, een half uurtje voor sluitingstijd maar het is nu al één van mijn favoriete adresjes. Een echte aanrader!

seb1 Sebastien

Adres: Eiermarkt 46, 2000 Antwerpen
Website: https://www.facebook.com/sebastienantwerp

3. EXKi
Ik quote “EXKi is een belgische keten van fastfoodrestaurants. De keten heeft restaurants in verschillende Belgische steden, maar ook in het buitenland. EXKi biedt gezonde en verse kant-en-klaarmaaltijden aan en hecht belang aan duurzaamheid.”

Bij EXKi vind ik altijd iets lekkers om te eten: ze hebben verse soepen, quiches, lasagnes, sandwiches en desserten. Ook hebben ze een brede selectie aan koffie en thee. Alles wat ik tot hier toe heb geproefd bij EXKi is lekker. Ik zou hier letterlijk elke dag (meermaals) kunnen eten!

exki Exki1

Adres: De Keyserlei 20, 2018 Antwerpen
Website: http://www.exki.be

Er zijn natuurlijk honderd en één leuke adresjes in Antwerpen, dus verschiet niet als ik jullie in de toekomst meermaals bombardeer met nog meer leuke hotspots. Als foodie (al zeg ik het zelf) heb ik er namelijk al een hele boel uitgeprobeerd.

Natuurlijk ben ik ook nog heel benieuwd naar een aantal adresjes (die stiekem al heel lang op mijn lijstje staan maar waar ik tot op heden nog niet ben geraakt) onder andere: Jusjus, Raw company salad, culture coffee, Maurice coffee, kolonel koffie,… Valt het op dat ik een echte coffee addict ben? Dus ik ben ook van plan om er nog een hele boel uit te proberen. En dat doe ik met plezier!

Wat zijn jullie favoriete adresjes in Antwerpen? Wie weet kunnen we eens samen gaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s