De 10 #foodconfessions tag

De #FOODCONFESSIONS tag heb ik ondertussen al heel vaak zien voorbij komen op instagram en andere blogs (o.a. http://www.runninglau.com, neem zeker een kijkje deze blog is zo leuk!). Ik vind die confessions allemaal zo leuk om te lezen dus heb ik besloten om zelf ook gewoon lekker mee te doen!

Vandaag vertel ik jullie dus mijn eetgewoonten. De ene al wat vreemder (of veel vreemder) als de andere. Here we go:

sus1. ik kan blijven eten. Echt waar. Als ik niet oplet eet ik zo drie borden pasta, zonder probleem. Het lijkt alsof mijn maag geen rem heeft. Als we naar de all you can eat sushi gaan kan ik alle 5 rondes, 5 dingen kiezen. Weet natuurlijk hoe ik dat moet aanpakken ondertussen.

2. Ik eet alles met pindakaas. Havermout, een boterham, pancakes, maar ook wortels, selder, komkommer. Erg, ik weet het.

pb

Om even aan te tonen dat mijn pindakaas verslaving some serious bussines is!

3. Ik ben een ongelooflijke zoetebek. Als we chips in huis hebben dan kan ik die gemakkelijk drie maanden in de kast laten liggen. Als we brownies/muffins/wafels in de kast hebben liggen dan moeten die op, zo snel mogelijk.

4. Ik koop dus geen snoep. Ik ben panisch om bij te komen terwijl ik zo hard aan mezelf werk. Ik zoek naar alternatieven: In plaats van gewone chips eet ik de proteïnechips van body en fit, in plaats van een cake maak ik voor mezelf een proteïne mugcake, in plaats van gewoon roomijs maak ik voor mezelf nicecream. (receptjes staan allemaal op mijn blog)

froyo

Ook frozen yoghurt is een leuke, gezonde afwisseling als snack.

5. Mijn grootste zonde is aardappels. Geef me aardappels en die moeten op. Purree, kroketjes, frietjes, gebakken aardappelen en gekookte aardappelen. Allemaal lust ik ze even graag en ik zal er voor zorgen dat alles op is voor ik van tafel ga. Aardappelen staan dus haast nooit op onze menu, beter voorkomen als genezen.

6. Ik kan niet zonder bananen. Elke dag moet ik een banaan eten, het liefst bij mijn ontbijt.

ban

bananen, overal bananen!

7. Ik lik alles af. Alles moet weg zijn uit mijn bakje yoghurt, elk lekje saus en elk kruimeltje moet van mijn bord zijn als ik van tafel ga.

8. Ik kan niet tegen frisdrank. De prik in frisdrank blaast mij zo op en ik krijg er ongelooflijk veel maagpijn van. je zal mij dus nooit met een glas frisdrank zien, zelfs bruiswater is geen optie voor mij. Het enige wat ik af en toe drink is tonic, op restaurant bijvoorbeeld. En héél af en toe heb ik echt zin in een glas ijskoude cola.

cw

Mijne favoriete verfrissing in de zomer, zonder prik!

9. Ik moet erg letten op wat ik drink, maar ook op wat ik eet. Te veel vettig eten, te veel frisdrank, te veel suiker, te pikant, te veel olie,… = sowieso een maagontsteking. Toen ik nog niet lette op wat ik eet had ik gemakkelijk drie of vier maagontstekingen per jaar!

10. Ik hou niet van vlees. Dat is altijd al zo geweest. Ben ik een vegetariër? Nee. Ik eet wel vis, kalkoen, kip en gehakt(bereidingen). Ik hou gewoon vooral niet van de textuur van een stukje vlees (de pezen, het vet,…)

Ziezo, dit waren mijn 10 food confessions! Heb je zelf een blog of instagram, doe dan ook gewoon mee en tag me even!

4 thoughts on “De 10 #foodconfessions tag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s