Ice tea

In de warmere zomermaanden is het leuk om iets lekker verfrissend te drinken. En wat smaakt er dan beter dan zelfgemaakte ice tea?

De ice tea in de supermarkt zit meestal vol met toegevoegde suikers en andere ongezonde dingen. Zelf Ice tea maken is écht niet moeilijk en veel gezonder en lekkerder!

Ingrediënten:
1,5l kokend water
4 zakjes van je lievelingsthee (ik gebruikte voor deze icetea 1 zakjes citrus, 1 zakje aardbei-framboos, 1 zakje mandarijn en 1 zakje muntthee) het gaat ook perfect met zwarte thee, groene thee,…laat je inspiratie de vrije loop gaan!
1el palmsuiker/stevia/kristalsuiker
1el honing
citroen, limoen, appelsien, verse munt, gember,…
eventueel nog wat citroensap uit een flesje als je geen verse citroen hebt.
Andere opties: frambozen, aardbeien, mango, peer, peche,…

thee1thee2thee3

Bereidingswijze:
Kook 1,5l water. Als het water gekookt is voeg je je theezakjes toe en laat je de thee 10 minuten trekken. Voeg suiker en honing naar smaak toe. Als de thee klaar is voeg je je fruit toe en laat je alles afkoelen.

thee5 thee6

Het beste is om je ice tea eerst te laten afkoelen buiten de koelkast (energiebesparing!) en pas als hij is afgekoeld kan je hem verder koud laten worden in de koelkast. Als de ice tea koud is kan je al eens proeven en eventueel nog suiker toevoegen als je het niet zoet genoeg vindt. Serveer met ijsblokjes.
thee

Ik heb er voor gekozen om nog geen fruit bij in mijn glas te doen, zo kan de ice tea nog heel de nacht trekken en smaakt hij morgen nog intenser en lekkerder!

enjoy!

2 thoughts on “Ice tea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s