Chocolate chiapudding

Lang heb ik gezocht naar het perfecte recept voor de welbefaamde chiapudding. Ik deed altijd maar wat, telkens opnieuw probeerde ik de juiste verhoudingen te vinden en de juiste smaken te combineren. Maar telkens weer was het een teleurstelling.

Of mijn chiapudding had geen smaak, of hij was te lopend/te stijf, of er zaten teveel/te weinig chia zaadjes in,… ga zo nog maar even door. Hoe kon iets wat er op instagram altijd zo lekker uit ziet, toch zo tegenvallen? Opgeven deed ik dus niet. En gelukkig!

Mijn ontbijt gisteren bestond namelijk uit de pérfecte chiapudding! Het is niet mijn mooiste versie, maar zeker wel de lekkerste die ik al gegeten heb! Dit recept wil ik dan ook graag met jullie delen!

chia

Ingrediënten:
1 rijpe banaan
250 ml amandelmelk
1 tsp cacaopoeder
3 el chia zaadjes

bereidingswijze:
blend de banaan, de amandelmelk en het cacaopoeder tot het 1 smeuïge massa wordt (zoals een smoothie). Doe alles in een (groot) glas en meng er voorzichtig de chia zaadjes door. Zorg ervoor dat er overal wat chia zaadjes zitten. Zet de pudding een nachtje in de koelkast (minstens 4 uur).

Ik maak mijn chiapudding altijd rond 20 uur ‘s avonds. Voor ik ga slapen (rond 22 uur) roer ik nog eens voorzichtig door mijn pudding, dan is je pudding al iets dikker en kan je de chia zaadjes nog iets meer verspreiden. Enjoy!

2 thoughts on “Chocolate chiapudding

    • Steffi says:

      eum ik vind van niet denk ik? eerder chocolade? 😀 Je kan misschien nog net iets meer cacao toevoegen als je de banaan nog minder wil proeven. Ik smaak dat niet zo erg, hou zelf enorm veel van banaan

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s