Mugcake [2]

Een tijdje geleden postte ik een overheerlijk recept voor een proteïne mugcake. Dat recept vind je hier.

Aangezien veel van mijn lezers geen extra proteïne gebruikt in zijn of haar dagdagelijkse leven ging ik opzoek naar een recept dat géén proteïne poeder bevat, zodat iedereen kan genieten van een lekkere mugcake. Wel, dit is ‘m geworden, hij is gemakkelijk te maken, snel klaar en smaakt heerlijk!

mg

Ingrediënten:
1 (rijpe) banaan
30gr havermout
1 ei
1 el honing/maple syrup
1 tl bakpoeder
kaneel/speculaaskruiden naar smaak

Bereidingswijze:
Neem een kom en pureer de banaan tot het uiterste, voeg de havermout toe en roer deze door de banaan tot alles volledig gemengd is. Voeg het ei, de honing, het bakpoeder en kaneel toe en meng opnieuw tot het een smeuïge massa is geworden. Zet in de microgolfoven op 750 watt voor ongeveer 2-2.5 minuut. Je mugcake zal rijzen en terug zakken, let er op dat je cake niet overloopt. Hij is klaar wanneer hij niet meer loperig is. Draai je kom om op een bord en je zal zien dat er een mooie cake tevoorschijn komt! Je kan hem nu versieren met wat je maar wil!

Enjoy! Laten jullie even weten wat jullie er van vinden?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s