Travel bucket list (1-10)

Een nieuwe rubriek jippie! Nu mijn “Counting the days” rubriek met essentiële reistips afgelopen is, is het tijd voor iets anders!

Dat ik binnen vijf dagen naar Turkije ga voor een lekkere zon, zee, strand vakantie wil niet zeggen dat ik verder niet meer mag dromen over bepaalde landen en bepaalde reizen natuurlijk. Reizen is mijn grootste passie. Ik denk oprecht dat je een mooier en slimmer persoon wordt van reizen. Ikzelf hou enorm van alle voorbereidingen, van het uitdokteren naar waar we gaan, hoe we gaan, wat we daar gaan doen en wat dit allemaal zou kunnen inhouden. Ik droom dag en nacht over heel de wereld rond reizen.

wl

Eerlijk is eerlijk, ik had al veel meer van de wereld kunnen zien als mijn hartje mij niet altijd richting mijn geliefde Turkije zou sturen. Gelukkig ben ik nog jong. Ik heb dan ook een grote travel bucket list die ik liefst toch wel zou afrond voor ik (hopelijk pas als ik heel oud ben) mijn laatste adem uit blaas. Ik zal onderhand wel uit mijn pijp moeten komen en ietsje minder vaak naar Turkije moeten gaan om andere landen ook eens een kans te geven. Telkens als ik op een nieuwe plek ben betovert dit mij, dit is een heerlijk gevoel dat met geen ander gevoel te vergelijken is. Overal is het magisch elke stad en elk dorpje heeft zijn eigen schoonheden.

Het is zonnig, lekker warm en bijna zomer, perfect dus om het eerste deel van mijn travel bucket list met jullie te delen. Dromen jullie lekker even mee van mijn eerste tien droom landen?

1. De Malediven
Dit wordt mijn huwelijksreis. Wanneer ik ook trouw, waar ik ook trouw en met wie ik ook trouw (gelukkig heb ik een heel lief vriendje nu *hint*) mijn huwelijksreis heb ik al in mijn hoofd sinds ik vijftien jaar ben ofzo. Ik zal dus ook nergens anders naar toe gaan voor de reis die de beste reis uit mijn leven zou moeten worden. De Malediven zijn in één woord magisch. Het is zo intiem, privé en exotisch. Als je het mij vraagt bestaat er geen betere plek op deze aardbol waar je je wittebroodsweken zou kunnen vieren.

tbmal2

2. Amalfi coast (Italië)
Ik ben de Amalfi coast toevallig tegen gekomen op pinterest. Vanaf de eerste foto die ik zag was ik meteen verliefd. Dit stukje Italië heeft iets betoverends mooi. Het is ruw en zacht tegelijkertijd.

tbamalfi

3. Dubai
Ik wist altijd al dat Dubai bestond en dat het er waarschijnlijk heel mooi was. Echt iets voor de rich and famous. Maar nooit gaf ik er de nodige aandacht aan, ik was niet bepaald geïnteresseerd, het bestond en dat was het. Tot ik op instagram een Belgisch meisje tegen kwam die daar woont (even oud als mij!) en het perfecte leventje lijkt te leven (go check her out!) sindsdien intrigeert Dubai me en wil ik er liever vandaag als morgen nog naartoe, het liefst om er ook te wonen als het even kan!

tbdub

4. New York
Ik weet het, eigenlijk ben ik er al geweest. Vorig jaar in september ben ik naar New York gegaan met één van mijn liefste vriendinnetjes. Het was geweldig, amazing, awesome, perfect! Zo geweldig dat ik er nog meermaals naar toe wil. Zeker eens met Kerst! Christmas in New York, what a dream! New York staat zeker en vast in mijn top drie favoriete steden waar ik al geweest ben!

IMG_2321510252294

5. Marrakech (Marokko)
Het lekkere eten, de cultuur, al zijn specerijen, al zijn bazaars, de pittoreske hotels, het zwoele weer en de gastvrijheid. Volgens mij is Marrakech geweldig.

tbmar

6. Los Angeles
bij LA eigenlijk hetzelfde verhaal als bij Dubai. Ik wist dat LA er was en dat er veel celebrities wonen en dat het er waarschijnlijk allemaal mooi en zonnig en zomers is. Maar nooit was ik echt geïnteresseerd. Tot ik op instagram Sincerely Jules tegen kwam. Zij is één en al inspiratie op elk vlak! Wat een topwijf! Door haar foto’s wil ik echt naar LA want volgens mij is het er geweldig.

7. Afghanistan
Misschien niet wat iedereen in gedachten heeft en graag naartoe zou gaan, zelfs nog niet gedwongen. maar ik ben echt verliefd op Afghanistan. Ooit hoop ik dat Afghanistan veilig genoeg is om naartoe te gaan en te kunnen ontdekken. Sinds ik de schrijver Khaled Hosseini (de beste schrijver ooit!) en de fotograaf Steve Mccurry (de beste fotograaf ooit!) heb ontdekt lijkt Afghanistan me prachtig. Vriendlief en één van mijn beste vrienden komen ook van Afghanistan, en de foto’s die ik al heb gezien…één woord: wauw!

tbafg

8. Cairo (Egypte)
Egypte moet je gewoon gezien hebben, het zelfde verhaal als Marrakech. Het eten, de cultuur, de zon, de oude steden, de historiek, de bazaars en natuurlijk de piramides. Het lijkt me geweldig.

tbca

9. Santorini (Griekenland)
Ik heb Santorini ontdekt op pinterest en instagram en volgens mij is het één van de mooiste plekjes van Griekenland. Ik ben ooit in Griekenland geweest en het is zo hard tegen gevallen dat ik dacht dat ik er nooit meer naartoe zou willen gaan. Tot ik dus Santorini zag en meteen verliefd werd.

tbsan1

10. Noorwegen
Ik wil de prachtige natuur van Noorwegen ontdekken, het Noorderlicht zien en Elanden spotten!

tbnor

Volgende week kunnen we samen verder dromen bij de volgende tien droomlanden die ik ook heel graag nog eens zou bezoeken!

2 thoughts on “Travel bucket list (1-10)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s