Herfst havermoutje

Toen ik deze ochtend naar buiten keek vanuit mijn bed zag ik een mooie oranje-roze herfst hemel tevoorschijn komen. Vrijwel meteen kreeg ik zin in een lekker hete kom havermout om deze koude zondag ochtend door te komen. En wat past er nu beter bij de herfst als appel en kaneel?

Zo gedacht, zo gemaakt. En dit alles in nog geen 5 minuten!

Ingrediënten:
1 zoete rode appel
40gr havermout
250 ml melk naar keuze (ik gebruikte amandelmelk van alpro soya)
1 el kokosbloesem suiker (of bruine suiker)
kaneel naar smaak

Bereidingswijze:
Snij 3/4de van de appel in kleine stukjes en doe deze samen met de havermout, melk, suiker en kaneel in een kommetje. Zet 1 minuutje in de microgolfoven op 750 watt. Snij ondertussen de rest van de appel in dunne partjes. Haal je havermout uit de microgolfoven en roer even. Je zal merken dat de havermout al iets steviger is geworden. Decoreer de appel partjes mooi op je havermout en strooi nog wat extra kaneel. Zet de havermout nog 1.5 minuut in de microgolfoven. De appel stukjes zijn nu lekker warm en zacht geworden.

AK

Enjoy!
XOXO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s