Q&A deel 1

Omdat ik vaak dezelfde vragen krijg over fitness en voeding heb ik besloten om vanaf nu elke maand de drie meest voorkomende vragen te beantwoorden.
Als je een brandende vraag hebt of je wil dat ik een specifiek onderwerp behandel mag je steeds een reactie achter laten!

LET OP: dit is puur mijn mening. Ik ben (nog niet) niet geschoold, ik ben geen dokter en/of personal trainer. Ik vertel jullie wat ik er over denk en wat ik door ervaring en uit ondervinding heb geleerd.

1. Gebruik jij supplementen, zijn die niet gevaarlijk?
Eerst en vooral, als je zelf van plan bent om supplementen te gebruiken, leer en lees dan eerst over de desbetreffende supplementen. Leer wat hun eventuele bijwerkingen zijn en waar ze nou precies voor dienen. Ik bestel mijn supplementen altijd online bij Body en fit of Bodylab, koop nooit zomaar goedkope supplementen van één of andere onbetrouwbare website.

Ikzelf gebruik enkel supplementen die niet gevaarlijk zijn als je ze juist gebruikt. (volg steeds de aangewezen hoeveelheid en overschrijdt deze niet!) Sommige mensen gebruiken supplementen, sommige mensen drinken zichzelf elk weekend lam en eten daar fastfood bij. Aan jezelf om uit te maken wat het meest ongezond is.

Zelf gebruik ik whey poeder om op een gemakkelijke manier dagelijks genoeg proteïnen binnen te krijgen. Ook heb ik hier pre-workout poeder staan, dit is een supplement dat je een boost geeft voor je workout, zodat je echt kan knallen. Ik ben heel bang om hier verslaafd aan te geraken en daarom neem ik het max. 1 keer per week, met soms weken tussen zonder het te gebruiken. Ik heb ook nog creatine poeder in huis, maar momenteel gebruik ik dit niet. Dit omdat je het 2x per dag moet innemen en ik dat simpelweg altijd vergeet. #Lazyass

2. hoe ziet een weekje sporten er bij jou uit?
Zoals ik in dit artikel zei, ben ik niet meer zo van de strakke schema’s. Ik denk dat ik de perfecte balans heb gevonden tussen weightlifting en Kayla’s bbg.
Elke week ziet er anders uit maar ik probeer wekelijks 1 thaiboks training te doen, 1-2 bbg workouts en afhankelijk daarvan ook 1-2 weightlifting sessies te houden.
Bijvoorbeeld: Maandag legs & cardio (BBG) – dinsdag thaiboks – woensdag rustdag – donderdag Biceps en borst (weightlifting) – vrijdag rustdag – zaterdag legs (weightlifting) – zondag triceps en rug (weightlifting)
OF: Maandag legs (weightlifting) – dinsdag thaiboks – woensdag rustdag – donderdag arms&abs (BBG) – vrijdag rug en borst (weightlifting) – zaterdag LISS (BBG cardio) – zondag legs & cardio (BBG)
De combinaties zijn eindeloos, ik doe gewoon waar ik die dag zin heb maar ik probeer wekelijks toch wel alle lichaamsdelen getraind te hebben.

3. hoe vaak per week neem jij een rustdag?
Ook dit is elke week anders, meestal heb ik 1 tot 3 rustdagen, 1 zou perfect zijn 2 is eerder regel dan uitzondering en 3 is niet ideaal maar in sommige weken is het gewoon zo. Meestal probeer ik mijn rustdagen te plannen op dagen dat ik sowieso al afspraken heb staan en ik niet naar de sportschool kan (kapper, schoonheidsspecialiste,…) maar soms komt er onverwacht toch nog iets tussen; het vriendje die als verrassing voor mijn deur staat, een vriendin die me mee uit eten vraagt. Het leven is te kort om dan te twijfelen wat je gaat doen!

5 thoughts on “Q&A deel 1

 1. Margaux Van Harck says:

  Hey Steffi,

  Vraagje, hoe ziet je weightlifting er dan juist uit? Ik doe nu ook meer weightlifting en dan af en toe nog eens een BBG-workout en enkele LISS-dagen. Maar ik ben wel nog een beetje mijn weg aan het zoeken met de gewichten, weet niet zo goed of ik het goed doe of niet. Ik doe dan een uur gewichten.

  Groetjes

  Like

 2. Steffi says:

  Hoi Margaux,
  ik was begonnen met het typen van een antwoord maar al snel het werd heel lang. Omdat het een interessante vraag is en me kan inbeelden dat er meer vrouwen hun weg in het liften aan het zoeken zijn, zal ik er vanavond een artikeltje over schrijven!
  XOXO

  Like

 3. Margaux Van Harck says:

  Okay super!
  Thanks. Super resultaten trouwens. Ik hoop dat het bij mij snel beter gaat. Is vooral sukkelen met voeding, is voor mij het moeilijkste 😛

  Like

 4. Steffi says:

  Sorry, ik heb gisterenavond geen tijd gehad! Vanavond komt het zeker online!
  Pfff bij mij ook hoor…sinds ik terug alleen woon schiet koken er vaak over en ik ga veel te vaak uit eten :$ Maar zolang we ons best doen!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s