easy peasy tonijn burgers

Één van mijn goede voornemens voor 2016 is om te sporten nog voor ik naar het werk ga. So far so good, vandaag stond ik voor het eerst om 6.10 uur in de gym en dat voelde onwijs goed, hierover later meer.
Een groot voordeel nu, is dat wanneer ik ‘s avonds thuis kom, ik eindelijk tijd heb om andere dingen te doen; studeren, bloggen, afspreken met vriendinnen én nieuwe dingen proberen in de keuken.

Toen ik ‘s avonds naar de gym ging bestond mijn avondmaal vaak uit 2 spiegeleitjes, maar daar is de laatste tijd verandering in gekomen. Gelukkig maar, want hoe lekker ik spiegeleitjes ook vind, dag in dag uit eieren eten is gewoon SAAI!

Vanavond kwam ik met het gekke idee om zelf tonijnburgers te maken. Moeilijk kon dat toch niet zijn. Ik hou wel van een risico hier en daar dus na wat inspiratie op het internet heb ik zelf deze creatie in elkaar geflanst. Het resultaat waren drie heerlijke tonijnburgers, boordevol gezonde vetten en proteïnen. Een perfecte maaltijd voor het herstellen van je spieren!

Ingrediënten voor twee personen:
20 gr havermout
1 ei
1 blikje tonijn (uitgelekt)
kruiden naar smaak (paprika en ajuin-look mix)
groentjes als bijgerecht (witloof en worteltjes)20160105_180821

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten, behalve de groenten, in een kommetje en meng deze goed met een vork. Zorg er voor dat het een mooie massa wordt en er geen grote stukken tonijn meer zijn, zodat je nadien gemakkelijk hamburgers kan vormen.
20160105_181522

Verhit olie in een pan en leg de burgers voorzichtig met een spatel in de pan. Laat de burgers bakken tot dat ze langs beide kanten mooi bruin zijn. Smullen maar!
20160105_183458
De groentjes: maak je worteltjes en je witloof schoon. Omdat ik de worteltjes heel wou laten heb ik deze eerst vijf minuten in de microgolf oven (750watt) gekookt met een beetje water. Nadien heb ik het witloof bijgevoegd en de groentjes samen nog twee extra minuten in de microgolf oven laten koken. Bak ze aan met een beetje olie.

20160105_183834

Smakelijk lieve lezers!

XOXO Steffi

2 thoughts on “easy peasy tonijn burgers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s