Goede voornemens

Goede voornemens zijn in mijn ogen vaak een ander woord voor “teleurstelling” (oh wat begin ik deze post positief). Elk jaar zie ik iedereen goede voornemens maken. Zelfs mensen die zeggen dat ze een jaartje overslaan, hebben in hun hoofd -stiekem- minstens één goed voornemen zitten. De meeste goede voornemens zijn vrij cliché;
5 kilo afvallen, stoppen met roken, stoppen met alcohol drinken…

Meestal duren goede voornemens een maand of twee, als ze het al zo lang uithouden. Iedereen ziet het wel, begin januari zitten de sportscholen stampvol voor enkele weken, en de tabaksverkopers hebben gegarandeerd niet zoveel winst in deze maand. Maar de tabaksverkoper maakt zich geen zorgen, hij zal wel weten dat iedereen in februari terug zijn pakje zal komen kopen. Ook de fitness fanaten onder ons zijn weer blij in februari, dan kunnen we eindelijk terug bewegen zonder elleboog stoot links of rechts.

Ook ik kon niet weerstaan aan goede voornemens, en samen met jullie ga ik er voor zorgen dat wij dit jaar onze goede voornemens wél gaan waarmaken!. Ik heb welgeteld drie goede voornemens. Zijn jullie benieuwd?

 1. sporten nog voor ik naar het werk ga
  Velen verklaren mij gek, om 5.30 uur opstaan om dan om 6.00 uur in de sportschool te verschijnen. Wel, het is mijn eerste week en momenteel denk ik: beste beslissing ooit! Ik ben sowieso al een ochtend mens dus dat moest geen probleem zijn. Een tijdje geleden stond ik altijd op met goede motivatie en veel energie, maar vaak als ik ‘s avonds eindelijk naar huis mocht dat ik: nu nog naar de sportschool? bah!
  Dat ging ik wel even oplossen in 2016. Zo gezegd, zo gedaan. Als ik nu thuis kom van werk zijn mijn mogelijkheden eindeloos. Ik heb eindelijk weer tijd om andere dingen te doen, en dat voelt heerlijk! Ook als ik een avond echt geen zin heb om nog iets te doen is dit geen probleem, mijn workout heb ik namelijk toch al gedaan!
 2. 3 runs lopen in 2016
  Lopen, ik heb er een haat – liefdeverhouding mee. Elke keer weer begin ik zo enthousiast op de loopband aan 7 km/u, elke keer weer geef ik het na een paar weken op. Ik haat lopen!
  Of toch niet? Een keer in mijn leven wil ik 5 kilometer kunnen lopen, één keer maar! Al twee jaar zeg ik dat ik deel ga nemen aan de ladies run (ten miles). Dit jaar zal het echt zijn, ik geloof er in! Ik ben begonnen met start to run en ik heb er al één training op zitten, die wonderbaarlijk genoeg heel goed ging (gemiddelde snelheid was 10,5 km/u!). Deze keer zal ik dus wél volhouden, en drie runs lopen! De ladies run inclusief.
 3. Van mezelf houden
  Één van de moeilijkste dingen voor vrouwen is toch wel van zich zelf houden. 2015 is mijn fitste jaar tot hier toe en vaak heb ik bewust even stil gestaan bij tot hoeveel een lichaam in staat is. Hoe veel verder het nog kan gaan terwijl je hoofd het al lang opgegeven heeft. Ik heb vaak opgegeven in 2015, maar als ik terug kijk op dat jaar dan mag ik eigenlijk behoorlijk trots zijn op mezelf en op wat ik allemaal bereikt heb. 2016 staat dus voor “bodylove”. Ik moet van mijn lichaam leren houden en ik weet zeker dat vanaf ik daar 100% achter sta, dat het tot nog veel meer in staat zal zijn. Het is zoveel leuker om bij te houden hoeveel sterker je wordt in plaats van hoe je lichaam veranderd. Die verandering zal sowieso volgen. Dit jaar ga ik mijn balans zoeken. Een balans in mijn voedingsschema en een balans in mijn trainingsschema. Ik hoop oprecht dat ik eind 2016 kan zeggen dat ik helemaal van mezelf hou.

Nu jullie mijn goede voornemens voor 2016 kennen ben ik ook heel benieuwd naar jullie goede voornemens, heb jij er ook?
Waarmaken zullen we ze in ieder geval, dat is iets waar ik in geloof en waar jij ook in moet geloven!

Hoe we gemotiveerd blijven om onze goede voornemens waar te maken kunnen jullie binnen enkele weken lezen.

XOXO Steffi

4 thoughts on “Goede voornemens

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s