healthy tiramisu

Tiramisu is één van mijn favoriete desserts, het smaakt al-tijd! Hoeveel je ook hebt gegeten, voor tiramisu heb ik altijd nog een vrij plekje in mijn buik.

Helaas is tiramisu helemaal niet gezond, ik vond het dan ook hoog tijd om hier verandering in te brengen. Vandaag deel ik een receptje met jullie dat al door verschillende mensen zo goed in de smaak gevallen is dat het een vast onderdeel van hun menu is geworden. Daarbovenop is het héél gemakkelijk te maken; op tien minuten tover je zo een tiramisu tevoorschijn! Zijn jullie ook zo benieuwd geworden?

Ingrediënten
Wasa crackers
een kop héél sterke koffie
Griekse yoghurt (voor variatie kan je yoghurt met een smaakje gebruiken)
honing
cacao poeder
eventueel: framboosjes, blauwe bessen, aardbeien,…

bereidingswijze:
Meng de Griekse yoghurt met honing naar smaak zodat deze klaar is voor gebruik. Dompel de wasa crackers onder in de sterke koffie, laat een paar seconden weken en laat ze even uitlekken. Bouw nu je torentje met telkens één wasa cracker en een royale laag Griekse yoghurt. Als je er fruit bij doet kan je in het midden van je torentje ook een laagje fruit leggen. Meestal maak ik een torentje van 4 wasa crackers en eindig ik met een laag Griekse yoghurt. Nu kan je je tiramisu bestrooien met een laag cacao en eventueel nog wat fruit. Laat je tiramisu minstens vier uur in de koelkast staan, wasa crackers zijn koppige dingen en ze hebben echt de tijd nodig om helemaal zacht te worden. Een nacht in de koelkast is perfect.

P.S.: Duizend maal dank aan mijn lieve vriendin Khadiya, die een grote fan is van dit receptje, dat ik enkele foto’s van haar lekkere tiramisu mocht gebruiken (foto 1 en 3).

Smakelijk!

XOXO Steffi

5 thoughts on “healthy tiramisu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s