Q&A

De “Q&A” is terug van weg geweest! Vanaf nu zal ik jullie terug elke maand een antwoord verschaffen op de 3 meest gestelde vragen. Maar, ik zou mezelf niet zijn als ik hier al meteen verandering in bracht. Vandaag geef ik namelijk antwoord op maar één vraag. Ik krijg deze vraag zo vaak te horen dat ik er een iets uitgebreider antwoord op wil geven.

Wat doe jij als vrouw in het krachthonk?
Vaak krijg ik van vrouwen te horen dat ze het moeilijk vinden om wegwijs te raken in het weightliften. Veel vrouwen vragen zich af wat ze nu eigenlijk doen in het krachthonk, tussen al die zwetende bodybuilders. Graag help ik jullie dan ook even op weg, want als je eenmaal je weg hebt gevonden is het super leuk!

Tip 1. Ga eens mee met iemand die al ervaring heeft in het weightliften. Of het nu een vriendin, vriendlief of je broer is. Wees vooral niet geïntimideerd door wat hij/zij al kan maar leer en gebruik hun kennis. Dit is de snelste manier om te leren.
P.S.:Als iemand geïnteresseerd is in een training met mij, ik ben elke dag ter beschikking in het Antwerpse!

Tip 2. Begin vooral niet te zwaar. Meteen met zware gewichten lopen zeulen zal je alleen maar een verkeerde houding opleveren, met pijnlijke blessures als gevolg. Ook ik doe bijvoorbeeld schouder oefeningen nog steeds met 2kg, niets om je over te schamen. Het gewicht op zich is niet heel belangrijk, zolang je de oefening maar doet en je je spieren maar aan het werk zet.

Tip 3. Deel je work outs in in verschillende delen, zodat je bij elke workout kan focussen op één of twee spiergroepen. Bijvoorbeeld: 1 dag schouders en buik, 1 dag benen, 1 dag borst en triceps, 1 dag rug en biceps. Dit is meestal hoe mijn trainingen er uit zien. Het heeft écht geen zin om nog na elke training je abs te trainen, ook dit zijn volwaardige spieren die hersteltijd nodig hebben om te groeien.

Tip 4. Probeer het gewoon. Probeer elk toestel dat je aanspreekt. In de meeste fitnessclubs hangt er bij elke oefening een duidelijke instructie. Als je er nog niet aan uit kan, vraag het dan gewoon aan iemand. Mensen vinden het écht niet erg om je even op weg te helpen. We’ve all been there!

Tip 5. blijf je lichaam verrassen. Wissel je oefeningen af, al is het maar de volgorde. Wissel ook je reps af (bijvoorbeeld 1 training alles 4×8, 1 training 12-10-8-6,…), wissel daarbij ook je gewichten af. Nogmaals: gewicht is niet het belangrijkste, je kan gerust een keer lagere gewichten nemen en hogere reps doen, of andersom.

De key: probeer gewoon, faal en leer. En vooral, heb plezier in wat je doet!

Als er nog iets niet helemaal duidelijk is of jullie willen dat ik nog dieper in ga op iets specifieks, aarzel dan niet om een reactie achter te laten!

Ook als jullie een totaal andere vraag hebben; shoot! Volgende maand is er namelijk weer gewoon een nieuwe Q&A!

Link vorige Q&A

XOXO Steffi

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s