Carrotcake havermout

Carrot cake. Ik heb het een aantal jaar geleden leren kennen in, oh ja…Turkije. Vanaf de eerste hap was ik verkocht en sindsdien staat het in mijn top drie van zoetigheden. Al heb ik het nooit nog zo lekker gegeten als die eerste keer thuis op visite bij mijn Turkse vrienden.

Vanmorgen stond ik op en keek ik in de koelkast, denkende aan mijn dagdagelijkse havermoutje met banaan. Mijn oog viel op nog één wortel, die al dagenlang onaangeraakt in mijn koelkast ligt en waarvan ik niet wist wat ik er mee kon doen.

En toen schoot er dit heerlijke idee in mijn hoofd. Waarom niet die lekkere carrot cake proberen over te brengen in een heerlijk, warm havermoutje. Slecht kon dat niet zijn, dacht ik. En slecht was het ook zeker niet! Het was goddelijk! Daarom deel ik graag het receptje met jullie.

cch

beautiful chaos

Ingrediënten:
40 gr havermout
1 wortel
1 theelepel chai (zonder gaat ook)
koek- en speculaas kruiden of kaneel (ik heb beide gebruikt)
cacaonibs
geraspte kokos
moerbeien
chia zaad
honing
250 ml melk

Bereidingswijze:
Rasp de wortel.
Doe de havermout, de geraspte wortel en de rest van de ingrediënten in een kommetje en voeg de melk toe. Meng alles met een lepeltje. Zet het kommetje 1 minuut in de microgolf oven op 750watt, roer, en zet dan nog 1 minuut in de microgolf oven. Blijf in de buurt om eventuele overstromingen te voorkomen. Strooi nog wat extra kaneel en/of kokos over je havermoutje en geniet!

Smakelijk!

XOXO

Steffi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s