terrorism

TRIGGER WARNING: ongelooflijk veel boosheid en frustratie

Terrorisme. Het meest angstaanjagende woord van het moment. Het woord waar iedereen voor vreest. Zeker nu het zich ook afspeelt bij ons. In ons zeer kleine, maar wereldberoemde (lees: beruchte) landje. Raar maar waar, wie had dat ooit gedacht?

Mensen zijn in shock, dit hadden ze niet zien aankomen, of toch wel? We dachten, of hoopten, ergens nog dat het nooit zou kunnen gebeuren. Wij zijn immers Europa, en wij denken graag dat niets ons kan overkomen. Daar waar er een paar weken geleden nog aanslagen waren in Turkije (Istanbul en Ankara), het land bij uitstek waar we deze zomer allemaal met onze kont bloot liggen op het strand, toch heeft er niemand een traan om gelaten. Het was nog te ver weg zeker…

Maar, ook eind vorig jaar de aanslagen in Parijs, dat was veel dichter bij. Toen konden we wel een traan laten, al was die van korte duur en gingen we allemaal snel verder met ons leven. Maar zelfs dat leek nog te ver weg…ons kon dat niet overkomen. zo blind willen we graag zijn. Langs de andere kant lijkt het zelfs niet maar de eerste aanslag in België, zo “gewoon” zijn we het ondertussen al…

Misschien moeten we allemaal eens stoppen met de denken dat we beter zijn dan de rest, dat ons niks kan overkomen. het is niet meer WIJ tegen de moslims. Het is nu HEEL DE WERELD tegen terrorisme. Wanneer gaan we dat beseffen?

Er zit zoveel frustratie in mij, frustratie die ik bij nog velen anderen kan voelen. WIJ zijn onrecht aangedaan. Ja, klopt. Maar, wie is die WIJ precies? Waarom durven we denken dat WIJ enkel de rasechte belgen zijn? waarom zijn WIJ niet alle onschuldige, rouwende mensen op de wereld? Welk geloof ook, welke kleur ook, welke nationaliteit ook, in welk land dan ook? Er zijn landen, en dan vooral vele Islamistische landen, waar aanslagen zoals dit twee keer niets zijn. Die dagdagelijks zulke, en nog veel ergere taferelen moeten meemaken.

Waarom denken mensen dat DIT moslims zijn? Als al die terroristen net éérst al die moslims kapot willen maken? Hun landen willen verwoesten en al hun normen en waarden zomaar aan de kant schuiven? Toch zijn er nog mensen die de schuld in de schoenen van moslims durven schuiven. Maar aan hun gevoelens, daar denken de meeste mensen niet eens aan.

Vluchtelingen die vluchten voor oorlog, en nu ook hier weer vrezen voor hun leven.
Marokkaanse moeders die bang zijn dat hun kinderen nooit aan werk zullen komen door deze debielen die zichzelf moslim DURVEN noemen.
Jonge moslima’s die voor de wereld nooit iets goed kunnen doen: met hoofddoek of zonder hoofddoek, geviseerd zijn ze altijd.
Jonge moslims die scheef bekeken worden om hun baarden op het werk. Gisteren waren ze fashionable, vandaag zijn het terroristen.

Er zijn biljoenen moslims op deze wereld, ALS deze religie echt zo haatdragend en verwoestend zou zijn, dan was heel de wereld al lang opgeblazen.
Islam staat voor vrede. Islam staat voor respect. Islam is mooi. Zoals Ish al zei: “laat je boosheid je niet doof maken”. het is nu wij, wij, wij. Samen kunnen we de wereld veranderen. We zullen moeten.

Terrorisme. Laat het je alstublieft niet bang maken. Laat het je niet verlammen. En laat het je niet veralgemenen.

Michelle, you rock sister:

http://fatimama.be/index.php/2016/03/22/huis-tuin-en-keukenmoslim/

 

 

2 thoughts on “terrorism

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s