I do.

Trouwen. Al sinds ik een klein meisje was droom ik van DE grote dag. De dag waarop ik een prinsesje zal zijn, mag zijn. De dag die helemaal om mij zal draaien, mag draaien. De dag waarop ik me voor eeuwig verbind met mijn prins In Sha Allah.

Trouwen. Al sinds ik een klein meisje was, vond ik het huwelijk iets heel speciaals. Ik ben vaak een rebel geweest, ik heb vaak net dat gedaan wat society “verbiedt”, omdat ik er niet bij wou horen. Maar trouwen, daar ben ik klassiek in. Één keer, in goede en slechte dagen. Één keer in een mooie witte, niet al te blote, kant achtige jurk. Één keer, voor het altaar in de kerk.

wc

Ho, stop daar! De kerk?! Wel ja… als je in België woont maak je natuurlijk alleen maar huwelijken mee die worden voltrokken voor het altaar in de kerk. Zowel in real life als in films. Ik heb het altijd prachtig gevonden, ook al had ik nooit iets met de kerk.
Gewoon, voor de show, dat ging ik doen.

Lucky me, dat ik mijn geloof heb gevonden in islam. Lucky me, dat ik nu kan trouwen mét betekenis. Lucky me, dat ik mijn droom bruiloft nu kan combineren met mijn lievelings tekenfilm; Alladin. alsinds, zo zal het voor de meeste mensen van mijn familie aanvoelen. En dat vind ik helemaal oké, wie vindt Alladin niet prachtig?

wa

Jaren verstreken, ik groeide op en mijn liefde om te trouwen groeide mee. Ik ontdekte pinterest, ik ontdekte het reizen. Dus fier kan ik zeggen dat zowel mijn bruiloft als mijn huwelijksreis al jaren gepland zijn. Echt hoor, kijk maar mee. Alleen de juiste man vinden, dat moest nog gebeuren.

En toen was hij daar…de man van mijn dromen.
Mensen zeiden meteen dat het mekthab (voorgeschreven, zoals Allah het heeft voorgeschreven) was. Alles klopt, alles past. En zo werden mijn dromen alleen nog maar mooier. Ik ga trouwen mensen. IK GA TROUWEN. In Sha Allah.

“Ya Allah, moge U mij beschermen tegen het boze oog van de mensen. Ya Allah, moge U mij beschermen tegen het kwaad van de mensheid. Ya Allah, moge U mijn huwelijk zegenen. Amien.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s