Moslima zijn en fitnessen.

“Steffi, heb jij het fitnessen nu opgegeven dan?”
“Steffi, is het niet warm om bedekt te sporten?”
“Steffi, Kan je überhaupt als moslima wel fitnessen, is het wel toegestaan?”

Deze en nog veel andere vragen krijg ik de laatste tijd steeds vaker te horen, daarom leek het me een goed idee om er een artikeltje aan te wijden.

Mensen die me al een lange tijd kennen of volgen op social media weten dat ik een echte fitness fanaat ben. Fitness is iets wat ik nooit zal opgeven In Sha Allah, simpelweg omdat het mijn medicijn is, het is mijn antidepressiva. Het is mijn schild tegen de echte harde wereld. Het is mijn me-time. Als ik fitness dan vergeet ik even alle reality. Dan focus ik me enkel en alleen op mezelf. Ik maak mezelf sterker elke keer ik de fitness binnen wandel, zowel fysiek als mentaal. En als ik klaar ben met fitnessen dan ben ik weer helemaal ontstresst.

2016-31-7--14-01-32

Gelukkig groeit België op bepaalde vlakken mee met de moslims en met de vrouwen in het algemeen. Tegenwoordig vind je in elke grote stad wel basic-fit vestigingen waar alleen vrouwen binnen mogen en waar niemand binnen kan kijken. Ikzelf ga hier.

Dus fitnessen opgeven, het is geen één keer in mij opgekomen. En van de warmte heb ik ook geen last, aangezien er alleen vrouwen zijn waar ik sport hoef ik me niet te bedekken.

Als ik buiten sport of wanneer ik ga lopen in het park dan ben ik uiteraard wel bedekt. Er is genoeg bedekkende sportkledij en steeds vaker komen er ook collecties uit die speciaal ontworpen zijn voor moslima’s, alhamdulillah.

sport

Sporten is zeker niet verboden voor moslims of specifiek voor de vrouwen onder ons. Hier kan je zien hoe belangrijk het is om te sporten als moslim en hoe hard het zelfs wordt aangemoedigd.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s