Marokkaanse thee, Hollands gebabbel.

Vandaag ging ik op bezoek bij een vriendin van me die ik eigenlijk veel te weinig zie. Ik vind het normaal gezien niet zo erg om als een kluizenaar te leven, laat mij maar lekker mijn eigen ding doen. Dat is al moeilijk genoeg. Om dan ook nog sociaal te moeten zijn…nope, liever niet.

Tot ik het me vandaag realiseerde. De juiste mensen in je leven hebben is zo belangrijk. Want net die mensen geven je dat duwtje in je rug als je niet meer vooruit geraakt. En als dat lieve duwtje niet genoeg is, dan schoppen ze je wel onder je kont. En dat is precies wat ik af en toe nodig heb.

Uren hebben we gebabbeld. De kleine peuter, Masha Allah wat een knappe jongen, die af en toe ook aandacht wou, kon ons niet stoppen. We babbelden en babbelden en voor mij voelde het aan alsof we elkaar écht snapten. We luisterden naar elkaar, we gaven elkaar raad (lees: zij gaf mij raad) en ze wist me precies op de juiste plekken te raken zonder dat ik overstuur geraakte.

We zitten dan ook wel op tamelijk veel vlakken in hetzelfde schuitje; we bloggen beiden, we willen beiden ergens geraken met ons schrijven, we zijn beiden bekeerd, we zijn beiden met een Marokkaan getrouwd, en ga zo maar door. Dit was zo ongelooflijk bevrijdend voor mij. Zal ik die therapeute maar meteen cancelen? (grapje)

Ze heeft me huiswerk gegeven. Ja, dat lees je goed. HUISWERK.

Twee opdrachten:

 1. Uitzoeken wat ik wil in het leven
  Subhanallah ze wist precies wat ik belangrijk vind, terwijl ik dat zelf uit het oog ben verloren. Namelijk: bloggen, sporten en gezond eten. Perfect te combineren dus.
 2. BLOGGEN.
  Ik moet een onderwerp, of meer, zoeken waarover ik deze week nog ga bloggen. ik moet “doen”. En dan komt de rest vanzelf, In Sha Allah.

Dus dat is wat ik ga doen nu. “Ik ga doen”. Baby steps, maar I don’t care. Zo lang ik er zelf gelukkig van word. En dan…dan zien we wel waar ik geraak…

Terwijl ik rustig bezig ben met uitzoeken wat ik wil, kunnen jullie alvast een kijkje gaan nemen op haar blog. Ik beloof het je; het is de moeite waard! Klik hier.

fatimama

 

 

2 thoughts on “Marokkaanse thee, Hollands gebabbel.

 1. Farah Yousfi says:

  Mashaa Allah, tijdens het lezen bedacht ik me heel even, zou het Fatima Zohra zijn van fatimama? Ze is geweldig, ik hoop haar eens te ontmoeten! Leuk dat jullie het zo goed met elkaar kunnen vinden.

  Like

  • Steffi says:

   Oh hihi wat fijn! In Sha Allah kan je haar ooit eens ontmoeten! Ze was bij mijn shahada 4j geleden en sindsdien is ze een grote inspiratiebron/raadgever/psychologe/…voor mij. She’s awesome!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s