Islam op wordpress. Fail!

Ik gebruik wordpress niet alleen om te schrijven, maar ik gebruik het ook als een soort facebook voor andere blogs. Want naast dat je het tabblad “mijn site” hebt, heb je ook het tabblad “lezer”. Hierop krijg je net zoals op facebook een timeline van nieuwe blogpost berichten van de blogs die je volgt.

Naast de blogs die je volgt kan je ook kiezen om te scrollen door blogs uit een bepaalde categorie of tag. Ik werd nieuwsgierig naar de eventuele moslimsblogs op wordpress dus klikte ik op de tag “islam”. Grote fout.

logica?
Blijkbaar is de islam op wordpress niet zo positief vertegenwoordigd. Want in plaats van dat ik op leuke moslim blogs terecht kwam, verscheen er een hele lijst met islam-hatende blogposts. “Gelukkig” niet allemaal van verschillende blogs, maar steeds van dezelfde, een stuk of vijf, blogs.

Vijf blogs die enkel en alleen over haat aan islam kunnen schrijven Subhanallah. Ik heb er zelfs niet op durven klikken. Ik wil er namelijk niets mee te maken hebben. Oja, probeer dit ook niet thuis, geloof me gewoon.

mus2

Oh ironie
Ik vind het heel straf dat deze blogs over islam schrijven alsof elke moslim een terrorist is en alsof de islam een religie is die bestaat uit haat. Tot wat maken die haat zaaiende, totaal onjuiste blogposts deze schrijvers dan? Zijn dit geen geradicaliseerde rechtse extremisten dan? En zijn deze bloggers dan niet even gevaarlijk als de geradicaliseerde “islam terroristen”? Mijn verwondering is groot, mijn angst nog groter.

Is het niet raar dat ik als moslim zijnde, nu de tag “islam” meteen ontvolg? Alsof ik geen andere keuze heb? Op wat slaagt dit?

Ik heb eindelijk ontdekt hoe ik deze wereld een stukje mooier kan proberen te maken, en hoe ik op mijn eigen manier kan zorgen voor een klein beetje wereldvrede In Sha Allah. Dit zal ik doen door te schrijven, door mensen te inspireren en door mensen een klein beetje kennis door te geven. Als God het wil.

Want, zou het niet leuk zijn als we in een wereld zouden kunnen leven die vredig zou zijn? Een wereld die gevuld zou zijn met mensen die willen leren, begrijpen en luisteren?

mus1

Lieve lezers, bij deze geef ik jullie een opdracht: denk na over hoe jij deze maand de wereld een beetje mooier kan maken, hoe jij op jouw manier kan zorgen voor een klein beetje vrede. Vertel me gerust in de comments hoe jij dat gaat doen, zo kunnen we met zijn allen een inspiratie zijn. Misschien zelfs voor de sceptische, haatdragende mensen onder ons.

9 thoughts on “Islam op wordpress. Fail!

 1. bonsje says:

  Erg vind ik de moslimhaat! Ik ben christen en van overtuiging dat wij prima en respectvol samen kunnen leven! Keep your head up mooie vrouw. Moge God/Allah je altijd behoeden tegen het kwade

  Like

 2. Lifestyle By Muslima says:

  Subhan Allah mijn lieve zuster ! Je hebt gelijk , kijk naar de wereld kijk naar hoe jongeren naar IS gaan en net spijt terug komen. IS heeft de beeld van alle moslims verslechterd. Maar weet dat dit een test voor ons is lieve zuster , weet dat Allah ons een test geeft om te kijken hoe wij ermee omgaan. Soms loop ik op straat met mijn kinderen en word ik aangekeken alsof ik elk moment een bom kan laten vallen …😪 maar begrijp goed , hoe meer jij ( wij ) ons erdoorheen slaan , hoe meer geluk Allah ons geeft in het leven hierna 👌

  Like

 3. bigahmed says:

  Subhan Allah. Ben het helemaal met je eens. Ik heb heel véél geluk gehad, een hele lieve familie, fantastische vrienden en collega’s (met diverse geloofsovertuigingen, en het botst totáál niet), ondanks mijn geaardheid.
  Misschien moeten we ons afvragen: hebben we de bevestiging(en) nodig die we op andere (echte) Islam sites vinden? Ik zelf niet…
  Ik vind het op ieder site waar die ‘respectvol’ is naar anderen. En dat zijn niet speciaal ‘Islamitische’ (wordpress)sites. Integendeel….
  Er zijn (ook) genoeg zgn Islamitische sites die elkaar onderling het leven zuur maken, omdat ze net tot een andere stroming behoren! Triest.
  Als ik lees wat er zo her en der geschreven word…. wil ik ook niet mij kop in het zand steken. Het is er. En ik wil, zal en moet, het tegendeel bewijzen! Dat is mijn missie…
  Ik ben er van overtuigd dat dat ‘onze’ gemeenschap ook hand in eigen boezem moet steken. Er zijn wel degelijk dingen aan de hand die niet goed zijn. Dat daar een rol is weggelegd voor ouders, familie, en vooral niet te vergeten: de moskee. Dat we elkaar, ondanks onze cultuur dat je een ander niet mag afvallen, best mogen aanspreken op datgene wat niet goed is….zodat die geblondeerde Limburger (van Indonesische -moslim-afkomst!) géén gelijk kan krijgen, en dat alle mensen eromheen denken: “hé, maar dat klopt niet wat hij zegt”. Niet met woorden maar met daden. Dat is wat ik graag zou willen….Héél gaag.
  Ken je geschiedenis! Dan weet je wat er gaat komen…. en zoals het er nu uitziet, word dat geen feestje….

  Dank dat ik even bij je op de bank mocht. Wens je geluk, en alles wat mooi is!

  Liked by 1 person

 4. victoriaatje says:

  Mooie post!
  Ik denk dat je gelijk hebt. Het zijn (soort van) geradicaliseerde rechtse extremisten dan? En zijn haast even gevaarlijk als de z.g.n. geradicaliseerde ‘islam terroristen’? Ook mijn verwondering is groot, en angst nog groter. Wat dat betreft lijkt de situatie waarin we nu leven erg op die van de jaren ’30. En we weten waartoe dat geleid heeft….
  Hoewel: soms vraag ik me wel eens af of iedereen dat wel weet. Wanneer ik zo’n 20jarige stumper op tv zie en denk dat Adolf Hitler een voetbal trainer van Duitsland is… dan word ik gek!!
  Ik heb een aantal ‘moslim’ vriendinnen (en collega’s), en waar ik me wel om verbaas is, dat wanneer er bepaalde zaken in het nieuws zijn die echt niet kunnen, ze geen oordeel hebben. Dat ze zich niet uitspreken. Daar speel je geblondeerde politici alleen maar mee in de kaart!….
  Zwijgen is niet goed. Daarom zou ook ik willen dat men zich meer uitspreekt naar de (onwetende) Nederlanders (dit is ook wat ik soms van anderen hoor). De buitenwereld (duidelijker) laten zien dat je niet achter bepaalde zaken staat.
  Steffi, gelukkig zijn er genoeg andere wel héél positieve blogs! Ook ‘moslim-vriendelijke’ life-style blogs.
  Heel veel succes met je blog! Het ga je goed…

  Liked by 2 people

  • Steffi says:

   Dank je wel voor je reactie,
   Inderdaad, geradicaliseerde rechtse extremisten. En het één voedt het ander denk ik.

   Zo jammer dat mensen zo weinig kennis hebben, maar nog erger dat ze geen kennis willen op doen. Niet alleen over islam maar inderdaad dan ook bv. over Hitler, ze kunnen niet weten hoe erg dat was, en dat we dat soort zaken absoluut moeten vermijden, als ze niet weten wie of wat dat was…heel erg.

   Ik zal steeds mijn mening, afgunst,…blijven verkondigen tegenover zo’n zaken in het nieuws, alsook overtuigingen waar ik wél voor sta, terwijl de mainstream daar anders over denkt of de media die zaken anders voor doen dan ze zijn (Erdogan bv, maar dat is een andere discussie :)) Ik wil “écht” blijven, en laten zien waar ik voor sta, en laten zien dat ik als moslim met andere overtuigingen dan de meeste niet-gelovigen, wel perfect naast die niet-gelovige kan leven zonder problemen, en dat we beiden gelukkig kunnen zijn, samen.

   Maar ik denk dat het zwijgen van velen gewoon een gevolg is van angst. Angst voor veroordeling,…en tegenwoordig ook angst voor aanvallen, fysiek geweld,…ik spreek nu voornamelijk voor zusters dan, vrouwen.

   Gelukkig wel ja! en die moeten er ook zeker zijn en blijven. Alleen, ik ben toch erg geschrokken dat dat het eerste, en enige, is dat op wordpress tevoorschijn komt als je “islam” in typt.

   Liked by 2 people

   • victoriaatje says:

    Ik ben het zóó met je eens!! En ik ben van mening dat dit (gelukkig) voor de meerderheid (nog steeds) geldt!
    We moeten meer allert zijn, elkaar aanspreken, elkaar respecteren, elkaar omarmen.

    Het zit ‘t ‘m (gelukkig) niet in een zoekfunctie. Het zit ‘m in het hart. Daar vindt je gelijk gestemden! Daar vindt je de mensen die je respecteren. Ongeacht wie of wat je bent… Daar vindt je de waarheid. Daar komen we bij elkaar…
    – heb ik niet van mijzelf hoor…lol Heb ik van medeblogger ivm zelfde onderwerp. Die verwerkt ‘zijn’ boodschap’ op hele subtiele wijze in zijn lifstyle/cosmetica blog

    We gaan lekker van je posts genieten!!
    Groet Victoria

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s