Goede voornemens “2017”.

Goede voornemens. Elk jaar hoor je dezelfde cliché’s van dezelfde mensen. In 2016 zijn die goede voornemens niet gelukt, dus proberen ze het in 2017 nog maar eens. Je hoort en ziet het overal.

Zelf botste ik net op mijn goede voornemens van vorig jaar. Dat artikeltje vind je hier.
Hoe enthousiast ik in dat artikel ook zei dat het me dat jaar wél ging lukken, zo hard zijn ze mislukt. Ik geloofde er écht in…zei iedereen, elk jaar.

1 op 3
Twee van mijn drie goede voornemens zijn mislukt. Sporten voor ik naar het werk ging heb ik enkele maanden vol gehouden. Tot mijn depressie kwam en ik niet meer ging werken, of sporten. 3 runs lopen, tja, zelfde verhaal. Ik haat lopen. Van mezelf houden…nu wordt het interessant.

Houden van
Ik houd van veel, van heel veel, maar van mezelf houden, dat is een ander paar mouwen.
Ik ben hard gevallen in 2016, maar als ik één ding geleerd heb is het hoe belangrijk ik zelf ben. Hoe belangrijk het is om voor mezelf te vechten, om te vechten voor wie ik ben. En dat, dat is volgens mij “houden van mezelf”. Althans, het startschot is gegeven. Het is geen snelle 5k run, eerder een marathon, maar de finish lijn die zal ik halen.

2017
En dat is ook mijn enige goede voornemen voor 2017. Nog meer van mezelf leren houden, nog meer voor mezelf vechten. Een betere persoon worden en de wereld een beetje mooier maken. Want dat begint toch bij jezelf, niet?

En de rest, dat komt vanzelf wel dan.

Hebben jullie goede voornemens voor 2017, zo ja, wat dan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s