Op een mooie ramadan avond…

Salaam aleykoum, Hello again…

Bloggen, ik kan er niet meer onderuit: ik heb er een haat/liefdesverhouding mee.

Ik hou van schrijven, van mezelf uiten via het toetsenbord of pen, van leuke en minder leuke dingen delen, van kennis te delen, van gevoelens uiten, van communiceren met mensen die, SubhanAllah*, blijven langskomen op mijn verwaarloosd blog om deze te lezen én te reageren.

Ik haat moeten, moeten posten, moeten voldoen (aan verwachtingen), moeten presteren, inspiratie moeten hebben. Waardoor ik blokkeer, en verwaarloos.

Maar bloggen blijft in mijn hoofd spoken. Ik blijf er in geloven. Stiekem ben ik (gezond) jaloers op alle leuke bloggers en IG’ers die wél vooruit gaan, die wel de kans (durven) wagen, die gewoon doen.

Ik blijf in mezelf en in mijn passie geloven. En telkens kom ik weer hier terecht. Op mijn online plekje, wat een beetje mijn thuis is, nog steeds.

Ik heb mezelf de laatste weken vaak de vraag gesteld: terug beginnen bloggen of niet. Het antwoord is ja. De volgende vraag was: mijn oude blog terug opfrissen, of gewoon helemaal opnieuw beginnen. Maar dan log ik in op wordpress en dan zie ik hoe vaak mijn verwaarloosd blog nog bezocht wordt en dan denk ik; let’s give it a shot.

Het is ramadan nu, eigenlijk is de ramadan zelfs al weeral bijna voorbij. Maar deze gezegende, mooie periode maakt mij emotioneel, nostalgisch bijna. En ze laat me beseffen hoeveel leuke, mooie dingen ik heb om te delen en om over te schrijven. Ze laat mij beseffen hoe ik in staat ben om bruggen te bouwen. En hoe belangrijk dat is.

Dus ik neem jullie gewoon mee op avontuur. Spring er in, als je zin hebt. Nog een laatste keer. deze keer is het alles of niets.

*klik hier

Een kijkje in mijn ramadan so far, voor meer, kijk op Instagram ->

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s