Zero energy.

Hai hai!

Niet denken dat ik jullie vergeten ben hoor! Ik was gewoon op reis, naar Marokko.  Het was de eerste keer en het was…interessant. Hierover later meer, ik kan namelijk nog geen mening vormen. Ik weet serieus echt niet wat of hoe ik over Marokko denk. Het moet allemaal nog een beetje bezinken eerst. Mij kennende zal ik er zeker over willen schrijven om het een plaats te geven. Klinkt zwaar, maar eigenlijk vond ik Marokko ook wel “zwaar”.

Maar nu waarover ik vandaag wou schrijven…

Ik heb zo weinig energie de laatste tijd jongens. Ik vond de ramadan sowieso al zwaarder als vorig jaar. Ik had momenten dat het fysiek echt op het randje was voor mij (weg draaien tijdens het tarawih gebed, bijna flauwvallen rond 21 u ‘s avonds van de honger, even moeten rusten op het werk,…). Ook ben ik tijdens de ramadan 5 kg afgevallen.
Op zich niet erg, vorig jaar had ik dit ook en was dit er op 1-2 maanden gewoon terug bij. Alleen weet ik per ongeluk dat het dit jaar voornamelijk spiermassa is die ik kwijt ben. Vet had ik namelijk “amper” nog, na al die maanden intensief taekwondo. En ook ben ik, in plaats van terug bij te komen na de ramadan, nog een halve kilo afgevallen zelfs.

Ik ben gaan zoeken aan wat dit kan liggen, en ik merk dat ik echt ongelooflijk slecht eet de laatste tijd. En sporten doe ik ook niet meer. Tijdens de zomervakantie is het geen taekwondo training namelijk.

Waar ik vroeger niet kon stoppen met eten van mijn gewone maaltijden, en daar naast ook niet af kon blijven van snoep. Heb ik nu amper nog trek en als ik echt honger heb ben ik vaak te moe (energie…?) om echt iets te koken. Dus als ik dan wel eet, is het vaak ongezond en/of kant en klaar. En sowieso te weinig op een dag, qua porties/eetmomenten maar ook qua vitaminen en al wat mijn lichaam nodig heeft. Niet goed bezig dus.

Ik ben blij dat ik nuchter genoeg ben om te beseffen dat het hier aan ligt. Ik geloof namelijk serieus dat “voedsel” de meest onderschatte drug is én tegelijkertijd ook het meest onderschatte medicijn. Ik weet wat ik kan veranderen, gewoon door mijn voeding te veranderen. En het is much needed.

Ik ben dus vandaag uitgebreid (gezonde) boodschappen gaan doen, twee tassen vol. En vanaf zaterdag ben ik ook van plan terug om, tijdelijk (?) naar de gym te gaan. Ik betaal namelijk nog steeds mijn abonnement terwijl ik al één jaar niet gegaan ben. Schandalig.

Of dit betekend dat mijn blog terug iets meer richting healthy lifestyle/gymfreak zal gaan weet ik nog niet. Maar het kriebelt wel. Leuk toch? Andere moslima’s aanzetten tot sport en gezonde voeding, op een hippe manier?

Wat denken jullie dames? Zin om mee gezond te worden met mij?
En, wat doen jullie als jullie zo weinig energie hebben gedurende lange tijd?
Let me know!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s