#Roadtrippers in Marokko

Salaam everyone!

Na de eerste week “Thuis” in Marokko gingen we met zijn tweetjes op pad. De bergen in, door, over, langs,…Marokko you did it. Voor de eerste keer in mijn bijna 25 jarig leventje ben ik wagenziek geworden. Thank you very much. 

De huurauto bracht ons, met achter het stuur een crazy driver aka my husband, naar Chefchaouen. Ons eerste avontuur.

Ik vond dat van zodra we Al Hoceima achter ons lieten zowel de natuur groener werd, als de mensen…blijer werden. Er verschenen kinderen op en langs de weg, vuil van het stof en het zand, maar met een glimlach van oor tot oor. Geweldig.

chfroad

#1 Chefchaouen

My first impression: Heet!
My second impression: wat een doolhof!

Het heeft volgens mij bijna een uur geduurd voor we ons hotel “Casa Elias” vonden. We werden geholpen door iedereen die we tegenkwamen maar het was echt zoeken naar een spelt in een hooiberg. Eenmaal aangekomen in ons hotel werden we hartelijk ontvangen. Onze kamer was gezellig. Maar ik werd er claustrofobisch en het was héél basic. We hebben er twee nachten gelogeerd en dat was voor mij echt genoeg. Toch zou ik het meteen aanraden. Het ontbijt (incl.) werd namelijk geserveerd op het dakterras en werd persoonlijk voor je gemaakt. Elke dag stond er iets anders op de menu. Heerlijk!

chf

Chefchaouen zelf vond ik mooi maar de stad was veel kleiner dan wat ik had verwacht. Natuurlijk kan je er heerlijk verdwalen en slenteren, maar laat dat nou net iets zijn wat mijn man absoluut haat, helaas. De ene volledige dag dat we daar dus waren, wisten we niet hoe onze dag te vullen.

chfcol

ccol.jpeg

Gelukkig heb je tegenwoordig overal toegang tot het internet, en dan is zoeken wat je kan doen o zo gemakkelijk. Vooral met apps zoals tripadvisor. We sprongen in onze huurauto en gingen richting Achkour.

Wauw, wat was het daar prachtig. We hadden wel veel geluk dat we zo vroeg waren gekomen. Tegen dat we terug vertrokken (in de late namiddag) was het daar ZO ongelooflijk druk! Heel de dag hebben we gezellig aan een tafeltje naast en IN (ja dat lees je goed) de rivier gezeten. Thee gedronken, kefta gegeten. Yum!

Alleen wat het jammer dat we niet wisten dat je er ook kon zwemmen, anders hadden we ons zwemgerief zeker meegenomen!

akch

Chefchaouen was leuk. Maar als ik eerlijk ben heeft het niet helemaal AL mijn verwachtingen ingelost. Ooit zou ik nog wel eens terug willen gaan, maar dit hoeft zeker niet elke één of twee jaar.

chf8

En toen…toen was het tijd voor de volgende stad, het volgend avontuur.
Next week, next city!

Liefs,

Sumaiya

One thought on “#Roadtrippers in Marokko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s