Eid Ul Adha

Eid Ul Adha of, simpelweg, het Offerfeest, zal binnen één week zijn In Sha Allah. In dit eerste deeltje zal ik vertellen wat het offerfeest juist is en ik zal mijn inspiratie voor deze feestdagen delen.

Het Offerfeest is een nog belangrijkere feestdag voor moslims als het Suikerfeest, het duurt drie dagen (het Suikerfeest duurt maar één dag) en valt op de tiende dag van de maand hidja, na voltooiing van de hadj (bedevaart naar Mekka). Op deze dag offeren moslims een schaap of een rund ter nagedachtenis van profeet Ibrahim die bereid was zijn eigen zoon te offeren voor Allah. Op het moment dat Ibrahim zijn zoon wou doden, kwam er een engel tevoorschijn die zei dat hij een schaap mocht offeren in plaats van zijn zoon. Omdat Allah zag dat Ibrahim het écht wou doen, enkel en alleen voor Hem. En Allah maakt het gemakkelijker voor de goede moslims die goede daden doen met de juiste intentie én beloond diezelfde mensen.

Op de eerste dag van het Offerfeest vindt er een gezamenlijk Eid gebed plaats, iedereen wordt mooi, feestelijk en proper in de moskee verwacht. Nadien worden de dieren geslacht. Moslims vieren dit feest samen met hun vrienden en familie.

Dit stukje was louter wat informatie over het Offerfeest voor mijn niet islamitische lezers. Zoals ik al zei vieren de meeste moslims Eid samen met hun familie en vrienden, en iedereen weet dat wij moslims, de besten zijn als het aankomt op vieren met zoetigheden! Al moeten die zoetigheden toch wat plaats maken voor vooral veel vlees op deze speciale dagen.

Graag deel ik mijn inspiratie voor dit Offerfeest en de volgende jaren In Sha allah. Ik weet nog niet of ik vrij kan nemen op mijn werk en in welke mate ik dus zelf zal deelnemen aan al wat bij het Offerfeest hoort.

Dit jaar zal ik één jaar getrouwd zijn als het Offerfeest is, dus sowieso ik zal het wel vieren met mijn schoonfamilie, In Sha Allah. Wel zo leuk! Ook hoop ik mijn moeder weer eens uit te nodigen voor deze feestelijkheden. Zij nodigt mij uit voor haar feestdagen, ik nodig haar uit voor mijn feestdagen. Dubbele pret!

Inspiratie

2016-23-8--19-46-49

2016-23-8--19-42-43

Deze zijn vooral heel leuk als je kinderen hebt denk ik. Dan kan je samen knutselen en kunstwerken creeëren. Alles heb ik trouwens gepint op pinterest.

Deel 2 van Eid Ul Adha zal ik posten na de feestelijkheden In Sha Allah. Dan zal ik onze outfit showen en ik zal jullie laten meegenieten van de leuke dagen en mijn (heerlijke?) baksels, aangezien wij echt niet vaak vlees eten hier thuis. PS. Er komt een leuke bak-challenge aan, aangezien jullie terug meer recepten op mijn blog willen. Deze challenge is perfect voor het Offerfeest!

Hoe vieren jullie het offerfeest? Met jullie (schoon)familie, enkel het gezin of vrienden? Laat het achter in de comments!

Liefst, S.

One thought on “Eid Ul Adha

  1. Pingback: Eid ul adha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s