try a pinterest receipe, maar dan met een twist.

Salaam!

Op mijn nieuwe Facebook pagina vroeg ik jullie wat jullie vaker wilden zien op mijn blog. Gezonde recepten was daar iets van, en gelijk hebben jullie.

Toen ik nog een echte gym freak was, spendeerde ik heel wat uurtjes in de keuken. Ik maakte elke dag een gezond diner klaar, ik deed écht aan meal preppen en ik toverde de gezondste en lekkerste zoetigheden zomaar op tafel.

Sinds mijn uren zweten in de gym ontzettend geminderd zijn, zijn ook mijn uren in de keuken heel wat geminderd. And that’s a shame. Sowieso al voor mezelf, maar blijkbaar laat ik ook jullie een beetje in de steek, althans, zo voelt het toch voor mij.

Daarom neem ik mijn blog terug een beetje naar the next level. Vanaf nu zal ik elke donderdag een lekker en gezond receptje plaatsen. En elke zondag komt dan mijn “wekelijks artikeltje” online, In Sha Allah. Nothing fancy, geen rare dingen, laten we het stap voor stap opbouwen.

Mijn eerste receptje zal een beetje een challenge zijn. Ik ga namelijk nu uren door pinterest scrollen, het heerlijkste recept er uit kiezen en dat recept zal ik proberen om te toveren tot zijn gezonde (en natuurlijk halal) variant!

Let’s do it!

De meeste dingen die ik “pin” op pinterest zijn natuurlijk al gezonde recepten. Het meeste kans had ik dus bij mijn bord “sweets and desserts”. En geslaagd ben ik!

Pinterest recept: Oreo cheesecake (Blijkbaar van de blog “Iwashyoudry” afkomstig)
Als je op de link klikt kom je terecht op het recept van de “originele” variant. Wat met 50 (!) oreo’s niet de gezondste cheesecake is die ik in mijn leven tegen kwam. PS: ik heb eenmaal een gezonde cheesecake proberen te maken en die was ronduit afschuwelijk. Bij deze…poging twee!

Oreo cheesecake by Squatsandbrownies.

Ingrediënten
– ± 16 oreos (koek en vulling apart)
– 30g roomboter
– 200g philadelphia light
– 1kg kwark
– 1 scoop eiwit poeder, smaak naar keuze (optioneel)
– 4g geconcentreerd poeder agar-agar of 8 gram in reep- of vlokken vorm

Bereidingswijze
Als je de oreo koek nog niet van zijn vulling hebt gescheiden doe je dat eerst.

Mix de koek in de keukenmachine fijn. Meng met de roomboter, die je smelt.
Bekleed een springvorm met bak papier en bekleed nadien met het mengsel. Druk goed aan en plaats in de koelkast.

Mix de witte vulling van de oreos met de philadelphia, kwark, eiwit poeder en nog een paar extra oreo’s, als je er over hebt.

Lees op de verpakking van de agar agar hoe je deze gebruikt (kan verschillen per merk en per soort), en voeg bij het mengsel

Giet je mengsel uit op je bodem. En laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

CC2

Enjoy! Ik hoop dat jullie hem net zo lekker vinden als ik!

Liefs, S.

 

One thought on “try a pinterest receipe, maar dan met een twist.

  1. Pingback: Eid ul adha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s