5 jaar als moslim.

Salaam!

vijf jaar geleden zei ik op 8 september mijn shahada, mijn geloofsgetuigenis. Mijn lieve vriendin K. zei het eerst in het Arabisch en ik zei het na. Nadien deden we het zelfde maar dan in het Nederlands. En toen, toen was ik moslim.

Die dag was één van de mooiste dagen van mijn leven. K. zal altijd ontzettend veel voor mij betekenen. En ook de andere dames die toen aanwezig waren, zitten voor altijd in mijn hart. Zonder hun was ik niet de vrouw die ik vandaag de dag ben.

In die vijf jaar heb ik veel ups en downs gehad qua geloof. Ik woonde nog bij mijn ouders in een klein boerendorp. Ik at wat mijn moeder klaar maakte en ik kwam niet vaak in contact met islam. Ik was altijd naar een katholieke school gegaan en had allemaal vriendinnen die niet in God geloofden. Ik was dus eigenlijk nog gewoon hetzelfde meisje.

Islam, en moslim zijn is een leer proces. Je kan niet van de ene op de andere dag een “goede” moslim zijn. Dat verwacht ook niemand van je. En vooral God niet.  Het heeft jaren geduurd voor ik mijn islamitische identiteit heb gevonden en het duurde nog langer voor ik daar naar kon en durfde leven. Ik vond het heel moeilijk om uit te komen voor wat ik echt wou, voor wat ik voelde wat nodig was voor mij. Omdat ik wist dat het andere mensen ging kwetsen. Voornamelijk die mensen die het dichts bij mij stonden.

Langs de andere kant wil je meteen wel een goede moslim zijn, en heb je vaak de neiging om heel extreem te “doen”. Je wil alles perfect en je wil ook dat de mensen rondom jou diezelfde perfectie na streven. Ik heb geleerd in die vijf jaar, dat een goede moslim, een goed mens is. Met al zijn goede én negatieve kanten. Zo lang je maar je best doet, voor je medemens, jezelf en de natuur.

Ook België is niet bepaald een gemakkelijk land om je te ontwikkelen, sowieso al niet, laat staan als je kiest voor het islamitische geloof. Mensen kijken je raar aan, behandelen je anders, of zien je zelfs gewoon niet meer staan.

Maar, ik ben blij. Blij om dat Allah mij heeft gekozen om moslim te mogen zijn. Ook al is dat soms moeilijk. Ik loop niet zo maar weg van mijn geloof. Al is dat wat ik soms wil. Het allemaal laten voor wat het is. Dan is daar mijn geweten, mijn geweten dat in God gelooft. En God die me bij zich wil houden. Dat houdt me sterk en herinnert mij er telkens weer aan waarvoor ik het doe.

Ik ga een paar quotes delen die voor mij heel belangrijk zijn en die laten zien wat Islam voor mij betekend. Ik wist niet naar waar dit artikel zou leiden. Wat ik zou zeggen over mijn vijfde verjaardag als moslima. Maar dit is wat er is uit gekomen. Dit is wat mijn hart te zeggen had.

 

Alhamdulillah.

Zijn er nog bekeerlingen onder mijn lezers? Hoe ervaren jullie de islam en het leven?
Laat iets achter in de comments!

Liefs, S.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s