1 jaar getrouwd!

Salaam!

September is een echte feestmaand voor mij! In mijn vorige artikel vertelde ik jullie al dat ik deze maand vijf jaar bekeerd ben tot de islam. Maar, dat is niet alles. Ik ben deze maand ook één jaar getrouwd!

Op 3 september 2016 zeiden wij namelijk ons ja-woord in het gemeentehuis van Borgerhout. Op 4 september 2016 kwam de imam langs bij mijn schoonmoeder thuis om ons islamitisch te huwen. Het mooiste moment van mijn leven was dat. En op 17 september 2016 hebben wij ons bescheiden, maar prachtige, trouwfeest gegeven.

Het huwelijk, dat is werken. Je moet zien samen te smelten met een andere persoon die ook gevoelens heeft en een mening heeft over de dingen. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Ik vroeg aan mijn man wat hij het mooiste én het moeilijkste moment vond dit afgelopen jaar, als man en vrouw.

” Het mooiste moment is gewoon mijn leven sinds de eerste dag dat ik je heb leren kennen. Ik wou zo graag met je trouwen en dat is ons gelukt. Ik leef van dag tot dag en ik krijg de prachtige kans om 24/7 met jou samen te zijn. Dat is puur geluk voor mij.”

” Het moeilijkste moment is wanneer jij onzeker bent, wanneer jij je niet goed in je vel voelt en wanneer ik je wil helpen maar je laat het niet toe. Wat ik ook probeer ik kan je niet bereiken. En dat maakt me machteloos. “

Mooi toch, dit had ik niet verwacht.

Mijn mooiste moment was dat toen we op citytrip gingen naar Istanbul, als mini huwelijksreisje. Tijdens die reis voelde ik me ongelooflijk verbonden met mijn man. Nooit stond ik zo dicht bij hem als toen. Daar, in mijn lievelingsstad. Ik de eerste keer als echt praktiserende moslim, met mijn kersverse husband.

Het moeilijkste moment voor mij dit afgelopen jaar was, en is, is dat je altijd op een ander niveau zal zijn dan de andere persoon. Op vlak van geloof, op vlak van in het leven staan, het wel of niet klaar zijn voor bepaalde situaties. En je daaraan aanpassen, aan de andere persoon zijn gevoelens en verlangens in het leven.

bl12

2016-23-8--20-53-24

dsc_03761

In Sha Allah is dit eerste jaar het begin van een mooie toekomst en nog vele jaren als man en vrouw.

Liefs, S.

5 thoughts on “1 jaar getrouwd!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s